Jutranji program – Radio Maribor obiskal kmetijo Hecl v Orehovi vasi

Tudi na Radiu Maribor podpiramo lokalno in domače, zato smo se odpravili na kmetijo Hecl v Orehovo vas, kjer pridelujejo mlečne izdelke.

Ali veste, pri koliko stopinjah postrežemo sire in ponudimo jogurte? Na terenu sta bila tonski tehnik Zoran Perko in voditelj Robert Zajšek. 

Oglejte si video:

Morda smo se med epidemijo koronavirusa naučili še bolj ceniti domače in lokalno, sicer pa zadnja leta vse bolj stremimo in iščemo domače produkte. Naša jutranja ekipa se je podala na kmetijo Hecl v Orehovi vasi. Zanimalo nas je, kako nastaja sir, kaj potrošniki največ iščemo in kupujemo ter po kakšnih okusih najpogosteje posegamo.

“Ko vzamete sir iz hladilnika, ga prerežete in odprete. To je dejansko pravilo, da naj bo sir vsaj 5 minut na sobni temperaturi, da se prezrači in prediha. Šele potem začnite sir uživati,” je povedal Peter Hecl.

Posebnost Heclovih pa so med drugimi tudi jogurti, tudi takšni brez sladkorja, z dodatkom stevie, medu… razvili so jih sami.

Če vas pot zanese na kmetijo, boste lahko v njihovi prodajalni izdelke tudi poskusili.

Ostali prispevki …

DOMAČA BUTIČNA PROIZVODNJA JOGURTOV, SIROV…

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na spodnji povezavi:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranji-program/174712588?jwsource=cl

PETER HECL NOČNI OBISK

Prisluhnite tudi nočnemu klepetu na spodnj povezavi:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/nocni-obisk/174712813?jwsource=cl