Sorry, this entry is only available in Slovenian.

Domači jogurti-siri HECL – Spletna trgovina

Sedež dopolnilne dejavnosti na kmetiji:

Peter Hecl – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Orehova cesta 44,

2312 Orehova vas

ID za DDV: SI38959674

Matična številka: 2416654000

TRR: SI56 6100 0001 3274 894, DELAVSKA HRANILNICA, d.d.

Dopolnilna dejavnost Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, je vpisana v poslovni register Slovenije AJPES, izpostava Maribor, z dnem 27. 5. 2011.

 

Stroški dostave, prevzemno mesto in telefonsko naročanje

Poštnina v spletni trgovini Domači jogurti-siri HECL znaša za naročila izdelkov do 2 kg: 4,70€.

V sodelovanju s Pošto Slovenije, d.d., poskrbimo za hitro in zanesljivo dostavo po vsej Sloveniji. Obdelava in dostava naročil traja od 1-3 delovne dni.

Naročila lahko prevzamete tudi na prevzemnem mestu, kjer omogočamo plačilo s plačilnimi karticami!

Številka za klic:

041 740 098

Naročene izdelke lahko prevzamete isti dan v kolikor je naročilo oddano med delovnikom do 12.ure.

Delovni čas prevzemnega mesta

PON-PET: 15:00-19:00

SOB: 9:00-12:00

 

Vklopi razum, zahtevaj račun!

 

Splošni pogoji poslovanja

Registracija

 

Ob naročilu izdelka v spletni trgovini Domači jogurti-siri HECL se ni potrebno registrirati. Za uspešen nakup so potrebni naslednji podatki: naslov plačnika oz. naslov za dostavo, mobilna telefonska številka in e-naslov, na katerega kupec prejme potrdilo o nakupu. Z uspešno oddanim naročilom oz. nakupom na spletni strani se strinjate s vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni v spletni trgovini Domači jogurti-siri HECL.

 

Naročanje

 

Nakup v spletni trgovini Domači jogurti-siri HECL je mogoč samo v slovenskem jeziku. Za samodejni prevod vsebin je na voljo namestitev razširitve za spletni brskalnik Google prevajalnik, ki je prosto dostopen v spletni trgovini Google Chrome.

 

Vsa naročila potekajo prek spletne trgovine Domači jogurti-siri HECL in so mogoča 24 ur na dan in 7 dni na teden. Izbira je možna med vsemi objavljenimi izdelki, če pa željenega izdelka ni na zalogi, nam lahko pošljete poizvedbo na info@domacijogurti.si in obvestili vas bomo kdaj bo možna dobava.

 

Cene veljajo do trenutka objave novega cenika na spletni strani. Vse cene izdelkov v spletni trgovini Domači jogurti-siri HECL so v evrih in vsebujejo 9 % DDV. Izdelke dostavlja Pošta Slovenije, d.d., po ceniku, obljavljenem na spletni strani https://domacijogurti-siri.si/.

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na spletni strani odda naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika kot kupca. Pogodba bo shranjena na sedežu naše dopolnilne dejavnosti, dostop do nje je mogoč osebno na sedežu dopolnilne dejavnosti, po pošti ali e-pošti. Znižani izdelki so označeni z oznako »AKCIJA«.

Oddaja naročila je mogoča tudi po telefonu. Kupec s klicem na številko za naročanje 041/740-098 lahko odda naročilo, ki ga mora tudi pisno potrditi z jasnimi besedami (»potrjujem naročilo« ipd.), tako da po e-pošti odgovori na potrdilo, ki mu je posredovano ob oddaji naročila. Pogodba je sklenjena, ko kupec pošlje pisno izjavo, da ponudbo sprejema. Kupca za klice na telefonsko številko skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov bremeni le osnovna cena telefonskega pogovora, ki jo zaračunava telekomunikacijski operater.

 

Akcije in znižanja

 

 • Kuponi za popust

Kuponi za popust, ki jih prejmete preko naše Facebook, Instagram strani in drugih kanalov, lahko uporabite do datuma, ki je naveden ob posredovanem kuponu. Popust ni združljiv z drugimi ugodnostmi, kar pomeni, da lahko uporabite le en popust na naročilo. Popust velja na maloprodajno ceno artikla in je obračunan na blagajni spletne trgovine. Če sistem ob vpisu kupona javi napako, preverite črkovanje ali datumsko veljavnost kupona.

 

 • Akcija brezplačne dostave

Brezplačna dostava traja od trenutka objave akcije, do trenutka ko se le-ta prekine oz. ko je objava prekinjena na socialnih omrežjih. Akcija, ki je oznanjena v spletni trgovini, je prav tako razvidna na blagajni, kjer se poštnina ne obračuna in je označena s ceno 0,00 EUR.

 

Status naročila

Status naročila prejmete po e-pošti. Vsako spremembo sporočimo na e-naslov, ki ste ga navedli ob nakupu. Prav tako dobite obvestilo, če kateri od vaših naročenih izdelkov trenutno ni dobavljiv.

 

Dostavni rok

Dostavni rok je od 1 do 2 delovna dni. Vsi izdelki, ki jih lahko naročite v spletni trgovini Domači jogurti-siri HECL, so na zalogi in so zaradi tega zelo hitro odposlani. V izjemnih premih se lahko zgodi, da izdelka ni na zalogi, takrat vas bomo o tem obvestili po e-pošti, ki ste ga vpisali pri oddaji naročila. Pakete dostavlja Pošta Slovenije, d.d, ki zagotavlja zanesljivo in hitro dostavo paketov. Stranke načeloma naročene izdelke prejmejo že naslednji delovni dan.

 

Načini plačila

 • Prek TRR po izdanem predračunu:

Kupcu po e-pošti, ki jo je navedel ob naročilu izdamo predračun/račun za naročene izdelke oz. naročilo takoj po izvedbi nakupa, ki ga poravna z nakazilom na TRR dopolnilne dejavnosti. Izdelki bodo odposlani, ko bo na TRR dopolnilne dejavnosti razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno.

 • Z gotovino po povzetju:

Kupec plača naročilo kurirju z gotovino, ki mu dostavi naročeno blago.

 

Zamenjava blaga

 

Če je kupec naročil izdelek, ki mu kakorkoli ne ustreza, ga lahko skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov zamenja. O želeni zamenjavi nas mora obvestiti v 14 dneh na info@domacijogurti.si. Ob naši vednosti in po dogovoru nam izdelke pošlje na naslov za menjave in vračila: Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Orehova cesta 44, 2312 Orehova vas in poslali mu bomo drugega, skladno z dogovorom. Edini strošek, ki bremeni kupca, je strošek dostave za vračilo izdelka.

Izdelek, ki ga želite zamenjati, mora biti pakiran v originalni embalaži, ki jo je pred pošiljanjem potrebno zaščititi z drugo kartonsko škatlo in ALU zaščitno folijo. Če je rok uporabe izdelka, ki je naveden na deklaraciji že pretekel, vračilo izdelka žal več ni mogoče.

 

Preklic naročila in ne prevzem pošiljke

 

Kupec lahko svoje naročilo prekliče v dveh urah po oddaji naročila. Pri pravočasnem preklicu naročila kupcu v zvezi s tem ne nastanejo nobeni stroški. Naročilo lahko prekličete po e-pošti info@domacijogurti.si. Kupec lahko svoje naročilo prekliče tudi pozneje, vendar samo, če mu po e-pošti sporočimo, da izdelka, ki ga je naročil, začasno ni na zalogi.

 

Reklamacije in vračilo blaga

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v dobro kupca, v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Potrošnik ima skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZUPot) pravico, da v 14 dneh od prejetega blaga podjetju sporoči oz. poda izjavo, da odstopa od pogodbe (nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži podjetju na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, ki jo pošlje na indo@domacijogurti.si, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop do pogodbe. Kupec ima za osem dni, da blago vrne v nespremenjeni količini in obliki ter ga pošlje podjetju na naslov za vračila in menjave: Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Orehova cesta 44, 2312 Orehova vas. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe (nakupa), je neposreden strošek vračila blaga. Vračila blaga z odkupninami ne sprejemamo.

 

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo.

Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa. Skladno z določili ZVPot-1 t, vrnemo prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. Denar bomo vrnili nemudoma, ko bo to mogoče, vendar ne pozneje kot v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Izdelek, ki ga želite vrniti, mora biti zaprt, nepoškodovan in v originalni embalaži. Originalno embalažo je pred pošiljanjem potrebno zaščititi z drugo kartonsko škatlo in ALU zaščitno folijo (zaradi temperaturne občutljivosti živil). Če ste izdelek že odprli ali pa je rok trajanja uporabe viden na deklaraciji že potekel, odstop od pogodbe in vračilo izdelka žal ni več mogoč. Vsakršno »poiskušanje« izdelka, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave in lastnosti izdelka.

 

Pri dopolnilni dejavnosti Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji se z lastnim fotografiranjem izdelkov trudimo, da v spletni trgovini prikažemo izdelke, ki odražajo dejansko stanje le-teh. Vsak izdelek je podrobneje opisan pod sliko.

 

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake:

Skladno z ZVPot-1je napaka stvarna:

 • Če stvar nima lastnosti, ki do potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • Če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • Če stvar nima lastnosti in oblik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • Če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z lastnostjo izdelka

 

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik skladno z določbami ZVPot-1, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake v dveh letih, odkar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na ta način:

 • Če o napaki obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita;
 • Kupec mora prodajalca obvestiti na info@domacijogurti.si in natančneje napisati napako ter ponudniku omogočiti, da stvar pregleda;
 • Obvestilo o napaki lahko kupec ponudniku sporoči osebno, o čemer prodajalec mora izdati potrdilo.

 

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • Odpravi napako ali
 • Vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • Blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • Vrne plačani znese.

Če napaka ni sporna, ponudnik čim prej, vendar najpozneje v osmih dneh ugodi zahtevi kupca. Ponudnik pisno odgovoru kupci na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna. Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan kupcu po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda. Kupec je v primeru odobrene reklamacije za stvarno napako upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ga je imel pri spletnem nakupu. Kupec, ki ni potrošnik skladno z ZVPot-1, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo.

 

Skladno z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) ponudnik v splošnih pogojih poslovanja obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži skladno s tem zakonom. Skladno s 4. odstavkom istega člena ponudnik objavlja povezavo na platformo za SRPS tukaj.

 

Prevzemno mesto

V delovnem času prevzemnega mesta na naslovu dopolnilne dejavnosti Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, lahko opravite prevzem naročenih izdelkov, zamenjavo izdelkov, vračila izdelkov in postopek reklamacije.

 

Politika varstva osebnih podatkov

Politika varstva osebnih podatkov dopolnilne dejavnosti Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, je dostopna na spletni strani https://domacijogurti-siri.si/.

 

Dopolnilna dejavnost

Dopolnilna dejavnosti Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, je vpisano v poslovni register Slovenije AJPES, izpostava Maribor, z dnem 27. 5. 2011 in matično številko 2416654000. ID za DDV je SI38959674, dopolnilna dejavnost je zavezana za DDV.

 

Pritožbe, reklamacije in informacije

Za morebitne informacije, pritožbe in reklamacije povezane z našimi storitvami, nam lahko pišete na e-naslov info@domacijogurti.si ali na:

 

Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji,

Orehova cesta 44

2312 Orehova vas

 

 

 

 

Politika varstva osebnih podatkov

 

O politiki varstva osebnih podatkov

 

Namen politike varstva osebnih podatkov je seznaniti uporabnike spletnih strani dopolnilne dejavnosti Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, z nameni in podlago za obdelavo osebnih podatkov ter pravicami posameznikov na tem področju. Ker spoštujemo vašo pravico do zasebnosti in si prizadevamo za najvišjo stopnjo varnosti podatkov, ki nam jih zaupate, se s politiko varstva osebnih podatkov zavezujemo, da zbranih podatkov ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam, da se zbrani podatki v podjetju izdelujejo izključno samo za potrebe nakupnih in po nakupnih aktivnosti v naši spletni trgovini kot tudi to, da bomo z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate ravnali skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES – Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) ter skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2)

 

Upravljalec osebnih podatkov

 

Upravljalec vaših osebnih podatkov je Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, dosegljiv preko naslednjih kontaktnih podatkov: info@domacijogurti.si

 

Namen in podlaga za obdelavo osebnih podatkov

 

Vsi osebni podatki, ki jih zaupate, bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili pridobljeni. Pri poslovnih procesih v podjetju lahko nastane tudi potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za druge namene. V tem primeru vas bomo predhodno zaprosili za vaše nedvoumno soglasje oziroma izrecno privolitev v tovrstno obdelavo osebnih podatkov.

 

Obseg zbiranja osebnih podatkov

 

Ob vsakem obisku naše spletne strani se na spletnem strežniku samodejno izpiše dnevniška datoteka, v kateri se zabeležijo čas in datum dostopa, vrsta brskalnika in naprave ter trenutna IP-številka, ki identificira napravo, ki je dostopala do spletne strani. Te podatke obdelujemo izključno z namenom vodenja statistike obiskov na spletni strani. Zbranih podatkov ne obdelujemo in ne povezujemo z drugimi podatki, ki nam jih posredujete pri nakupnem procesu.

 

Pri oddaji spletnega naročila shranjujemo in zapisujemo podatke, ki jih kupci vnesejo v obrazec za oddajo naročila, ter IP-naslov naprave, ki v trenutku oddaje naročila dostopa do našega strežnika. Izjema je pri oddaji telefonskega naročila, ker se zapiše IP-naslov službenega računalnika podjetja.

 

Prenos osebnih podatkov tretjim osebam

 

Osebni podatki se lahko prenašajo k tretjim strankam le, kadar tako določa veljavna zakonodaja, na podlagi določil pogodb, sklenjenih z zunanjimi izvajalci storitev, ali na podlagi izrecne privolitve.

 

Vaši osebni podatki se posredujejo naslednjim uporabnikom podatkov:

Dostavna služba – posredujejo se osebni podatki, ki jih uporabnik vnese pri oddaji naročila za potrebe dostave blaga ter obveščanja o statusu ali nameri dostave.

 

Računovodski servis – posredujejo se osebni podatki, ki se nanašajo na izdajo računa. Račun vsebuje osebne podatke, ki jih uporabnik vnese pri oddaji naročila (ime, priimek, naslov).

 

Uporaba storitve Google Analytics in Google Adwords

 

Za izboljšanje učinkovitosti na naši spletni strani uporabljamo storitve Google Analytics, spletne analitske storitve, ki jo zagotavlja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), bo poslan Googlu in shranjen na strežnikih v ZDA.

 

Da bi zaščitili interese uporabnikov v smislu varstva njihovih osebnih podatkov, to storitev izvajamo z anonimizacijo podatkov. Vaš IP naslov je tako Googlu posredovan v že neprepoznavni obliki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; vendar opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko omejite tudi zbiranje oz. pridobivanje podatkov, ki jih v zvezi z vašo uporabo spletne strani ustvari piškotek, in (vključno z vašim IP-naslovom) za Google in obdelavo teh podatkov s strani Googla, in sicer s prenosom in namestitvijo brskalnika plug-in, ki je na voljo na naslednji povezavi: tools.google.com/dlpage/gaoptout Ta spletna stran uporablja tudi piškotke, da bi pritegnila obiskovalce v Googlovo mrežo s pomočjo oglaševalskih akcij za potrebe ponovnega trženja (remarketing) s spletnim oglaševanjem.

 

Pravna podlaga za obdelavo podatkov

 

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je naš upravičen interes za povečanje učinkovitosti in financiranje spletne strani, kot je opredeljeno v določbi točke f 1. odstavka 6. člena GDPR.

 

Namen obdelave podatkov

 

Posredovanje anonimnega IP-naslova v Google služi povečanju učinkovitosti našega spletnega mesta, za anonimizirano ocenjevanje uporabnikovega vedenja ter za financiranje tega spletnega mesta.

 

Rok hrambe

Podatki bodo izbrisani takoj, ko niso več potrebni za doseganje namena, za katerega so bili pridobljeni.

 

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Vaše podatke bomo hranili tako dolgo, dokler je treba, da vam zagotavljamo ustrezne nakupne in po nakupne aktivnosti. Vaše podatke bomo hranili in jih po potrebi uporabili tudi za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za reševanje morebitnih sporov.

 

Pravice posameznikov z zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, zagotavlja posameznikom možno uresničevanja pravic, predvsem pravice dostopa do osebnih podatkov in popravka ali izbrisa osebnih podatkov ter uresničevanje pravice do ugovora.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji:

 • omogoči pravico do omejitve in uporabe,
 • omogoči pravico do ugovora obdelave
 • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov o njem in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
 • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov
 • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica,
 • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljalcu,
 • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Na zahtevo posameznika na katerega se nanašajo osebni podatki, bomo odgovorili v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

 

 

Veljavnost politike varstva osebnih podatkov

Ta politika varstva osebnih podatkov velja in se uporablja od 4. aprila 2023.

 

Orehova vas, 4. 4. 2023

Peter Hecl – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

 

 

Piškotki

 

Opis in obseg obdelave podatkov

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so besedilne datoteke, ki so shranjene v internetnem brskalniku ali v internetnem brskalniku v računalniškem sistemu uporabnika. Ko uporabnik obišče spletno mesto, se lahko piškotek shrani v uporabniški operacijski sistem. Ta piškotek vsebuje značilen niz, ki omogoča, da je brskalnik enoznačno prepoznan ob ponovnem odprtju spletnega mesta. Piškotke, ki so že v računalniku, lahko kadar koli izbrišete. Postopek boste našli v priročniku za brskalnik (v razdelku »Pomoč« v meniju brskalnika). Piškotke uporabljamo z namenom zagotavljanja uporabniku prijazne spletne strani.

 

Nekateri elementi našega spletnega mesta zahtevajo, da je identiteta klicnega brskalnika omogočena tudi po menjavi spletnega mesta. V piškotkih so v tem primeru shranjeni in posredovani naslednji podatki: jezikovne nastavitve in funkcija samodejnega polnjenja podatkov v obrazcih.

 

Poleg tega na naši spletni strani uporabljamo piškotke, ki omogočajo analizo vedenja/spletnega premikanja uporabnikov. Na ta način se lahko posredujejo naslednji podatki: vneseni iskalni izrazi, pogostost ogledov strani, uporaba funkcij spletne strani.

 

Na ta način zbrani podatki uporabnikov so psevdonimizirani s pomočjo preventivnih tehničnih ukrepov. Posledično ni mogoče razporejanje oz. pripisovanje podatkov posameznemu kličočemu uporabniku. Podatki se poleg tega ne shranjujejo skupaj z drugimi osebnimi podatki uporabnikov. Pri dostopu do naše spletne strani so uporabniki preko informacijskega bannerja obveščeni o uporabi piškotkov za analiziranje spletne strani in o vsebini Izjave o varstvu podatkov. V tem kontekstu so prav tako opozorjeni, kako lahko v nastavitvah svojega brskalnika preprečijo shranjevanje piškotkov.

 

Pravna podlaga

Pravna podlaga za obdelavo podatkov Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov ob uporabi piškotkov je opredeljena v točki f 1. odstavka 6. člena GDPR.

 

Namen obdelave podatkov

Namen uporabe tehnično potrebnih piškotkov je poenostaviti uporabo spletnih strani za uporabnike. Nekaterih funkcij našega spletnega mesta ni mogoče ponuditi brez uporabe piškotkov. Na teh mestih je potrebno zagotoviti prepoznavo brskalnika tudi po menjavi spletne strani. Piškotki so potrebni za naslednje aplikacije: prevzem jezikovnih nastavitev in pomnjenje iskalnih izrazov.

 

Uporabniških podatkov, zbranih s tehnično potrebnimi piškotki, ne bomo uporabili za ustvarjanje uporabniških profilov. Uporaba analiznih piškotkov je namenjena izboljšanju kakovosti naše spletne strani in njene vsebine. Z analiznimi piškotki se naučimo, kako se spletna stran uporablja, kar nam omogoča stalno optimizacijo svoje ponudbe. Analizne piškotke uporabljamo za naslednje namene: prevzem jezikovnih nastavitev in pomnjenje iskalnih izrazov.

To predstavlja naš legitimen interes za obdelavo podatkov v skladu s točko f 1. odstavka 6. člena GDPR.

 

Trajanje možnosti shranjevanja, ugovora in odstranjevanja

Piškotki so shranjeni v računalniku uporabnika in se od tam posredujejo na našo spletno stran. Zaradi tega imate kot uporabnik popoln nadzor nad uporabo piškotkov. S spreminjanjem nastavitev v spletnem brskalniku lahko onemogočite ali omejite prenos piškotkov. Že shranjene piškotke lahko kadar koli izbrišete. To je mogoče storiti tudi samodejno. Če so piškotki za naše spletno mesto onemogočeni, morda ne bo mogoče v celoti izkoristiti vseh funkcij spletnega mesta.

 

Za potrebe ponovnega trženja, tretje osebe, kot je Google, uporabljajo piškotke na podlagi obiska na naši spletni strani. Kot uporabnik imate možnost onemogočiti Googlovo uporabo piškotkov, tako da obiščete stran za dekativacijo na naslovu www.google.com/ads/preferences.

 

Med postopkom registracije se zbirajo naslednji podatki: šifrirani IP naslov uporabnika, datum in čas dostopa, pogostost ogledov strani, uporaba funkcij spletnega mesta, operacijski sistem uporabnika, ponudnik internetnih storitev uporabnika, datum in čas dostopa, spletne strani, iz katerih uporabniški sistem dostopa na našo spletno stran, spletne strani, do katerih uporabniki dostopajo preko naše spletne strani, operacijski sistemi, ki jih uporabljajo terminali, starost, spol, jezik, interes, država izvora .