Ljudje že tisočletja pijemo mleko, nekateri ljudje pa lahko imajo po zaužitju mleka in mlečnih izdelkov prebavne težave, napihovanje, krčre tudi driske.

Če vseeno popijejo mleko ali zaužijejo laktozo iz kakega drugega vira, se ta v tankem črevesju ne razgradi in ne vsrka v telo. Z drugimi ostanki hrane potuje naprej skozi prebavila v debelo črevesje, kjer jo porabijo bakterije normalne črevesne flore. Pri tem iz nje nastajajo plini . Nekateri tega niti ne opazijo, nekateri pa imajo zato hude prebavne težave; to je seveda delno odvisno od sestave črevesne bakterijske flore in predvsem od količine zaužite laktoze. Laktoza ali mlečni sladkor je disaharid, ki se nahaja v mleku in mlečnih izdelkih. V telesu se mora razgraditi v prebavnem traktu s pomočjo encima laktaze, da se lahko absorbira. V kravjem mleku ga je okoli 5 odstotkov v človeškem pa 6 odstotkov. Pridobljena je iz sladke ali kisle sirotke. Ime izhaja iz lac ali lactis, ki je latinska beseda za mleko.

V želji, da bi naš jogurt bil dostopen tudi ljudem z laktozno intoleranco, smo naredili domači jogurt brez laktoze.

Zraven navadnega jogurta ponujamo še štiri sadne okuse (figo, slivo, malino in marelico), brez dodanih barvil, stabilizatorjev in konzervansov.